fbpx

Kenyérsütő tanfolyam I.-II.

Hogyan készül a ropogós házikenyér?
Szeretnéd, ha FRISSENSÜLT HÁZIKENYÉR illata töltené be az otthonodat? Gondolkodtál már azon, hogy ropogós kenyeret készíts a családodnak, de eddig nem mertél belevágni? Most itt a lehetőség!

Két alkalmas kenyérsütő tanfolyamunk első alkalmán elsajátítjuk az alapokat. Majd a következő foglalkozáson kovászt készítünk, kovászos kenyeret sütünk. 

Dátum

I. Foglalkozás: 2019.01.19

II. Foglalkozás: 2019.01.26

Időtartam:

14:00-18:00

 

14:00-18:00

Helyszín:

Torony, Kárpáti u. 21.

 

Torony, Kárpáti u. 21.

Ára:

6.000 Ft/fő/ alkalom. 
Szeretnél hozni magaddal valakit? Kettőtöknek 10.000Ft a díj.
A két foglalkozás együtt 10.000 FT/fő, ami az első alkalommal fizetendő. Ugyanez két fő esetén 18.000Ft.

Miről szól az első foglalkozás?

Házikenyés készítése és sütése

Tanító mesterünk: Török Rita (ritmusakonyhaban.blog.hu) és Kiss Norbert

A workshopon megtanuljuk a gyúrás, dagasztás, kelesztés, formázás csínját-bínját.

Mit kapsz a workshopon? – Részletek

  • hozzávalókat
  • háromféle kenyér receptjét
  • az általad elkészített kenyeret
  • egy adag általad gyúrt kenyértésztát, amit aztán otthon ízlésed szerinti feltétekkel megpakolva megsüthetsz
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

Háromféle kenyeret fogunk elkészíteni és megkóstolni:

Mesterséges adalékanyagoktól mentes FEHÉRKENYERET. Otthon is nagyon könnyű elkészíteni, csak víz, élesztő, és liszt kell hozzá. Ebből a fajtából mindenki süthet egy kis cipót.

• Többféleképpen variálható, élesztőmentes ÍR SZÓDÁSKENYERET, ami gyorsabban elkészül, mintha elmentél volna a boltba kenyeret vásárolni.

Egy olasz rusztikus kenyeret, a FOCACCIÁT, amit különböző feltétekkel gazdagíthatunk. Mi rozmaringgal és olajbogyóval fogjuk ízesíteni.

Miről szól a második foglalkozás?

Kovász készítése, kovászos kenyér sütése.

Ez alkalommal kovászt készítünk és kovászos kenyeret sütünk. A kovász készítéséhez sok türelemre és odafigyelésre van szükség. A kovásszal készült kenyér kelesztése is hosszú időt vesz igénybe, de megéri a fáradozást, hiszen a kovászos kenyér nemcsak nagyon finom, de sokkal egészségesebb mint az élesztővel készült fehér kenyér. A kovászban keletkező baktériumoknak köszönhetően a hosszú kelesztési folyamat során a glutén egy része lebomlik és egy sokkal alacsonyabb glikémiás indexű, lukacsos szerkezetű kenyeret kapunk.
A foglalkozáson kétféle kovászos kenyeret fogunk sütni és megkóstolni. Kiderül az is, mi az az öregtészta. Megbeszéljük hogyan kell elkészíteni és etetni a kovászt, közben mindenki el is készít magának egy adagot, amit hazavihet.

Miért ne hagyd ki?

Megtudhatod azokat a fortélyokat, amiket nem találsz meg a receptekben.

Profiktól tanulhatod meg a formázásokat,  a megfelelő állag megállapítását.

Lépésről lépésre segítjük munkádat, ammi alapján már gyerekjáték lesz otthon újra készíteni akár egy másik receptet is.

FONTOS! Hozz magaddal egy íves fenekű tálat, amiben a kenyeret dagasztod! És ebben tudod majd a Focaccia tésztát hazavinni

Jelentkezz a kenyér sütő tanfolyamra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra.

Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A foglalkozásokra külün-külön és egyben is jelentkezhetsz. Az üzenet rovatba írd be, melyik foglalkozáson szeretnél részt venni! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Amigurumi: Maci horgolás

Amigurumi: Maci horgolás Végre elérkezett az idő, hogy megismerkedjünk az AMIGURUMI készítéssel. Az AMIGURUMI japán eredetű szó, ami horgolt vagy kötött játékot jelent.   Dátum 2019.11.09  Időtartam: 15:00-19:00Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára:  6.000...

Makramé falidísz készítő workshop

Makramé falidísz készítő workshop Emlékeztek még gyerekkorotokból a mennyezetről függő makramé virágtartókra? Dátum 2019.10.19 Időtartam: 15:00-18:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára: 5.000 Ft Miről szól ez a workshop? Kicsit újragondolva, modernizálva ismét...

Adventi kalendárium készítés tejfestékkel

Adventi kalendárium készítés tejfestékkelHa még nincs ADVENTI KALENDÁRIUMOD, de szeretnél egyet, akkor gyere el a workshopunkra és készíts egy igazán menő darabot az otthonodba! Gyere el és PRÓBÁLD KI ezt a 100%-ig TERMÉSZETES, KÖRNYEZETBARÁT és BABABARÁT...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!