Kecsketejes házi szappankészítő workshop

Ha te is szeretnél minél kevesebb vegyi anyagot használni a háztartásban, workshopunkon megtanulhatod, hogyan készül hideg eljárással a kecsketejes szappan. 

Dátum

2018.09.21

Időtartam:

15:00-18:00

Helyszín:

Torony, Kárpáti 21.

Ára:

5.000 Ft

Miről szól ez a workshop?

Kecsketejes házi szappankészítés

A foglalkozást a Bóbita-udvar gazdái Nagy Csilla és Nagy Zoltán tartják. Kukkants be Facebook oldalukon a tanyájukra, ahol mini gazdaságukban kecskéket tartanak, és a kecsketejből szappant és sajtot is készítenek.

https://www.facebook.com/Bóbita-udvar-476783912381020/

 
A kecsketejből készült szappan nagyon jó száraz, ekcémás, érzékeny, pattanásos bőrre, de hajmosásra is kiváló.
Alapanyagai a kókuszolaj, kecsketej, nátronlúg, extra szűz olívaolaj az ápoló hatás fokozásához. A biokozmetikumokban is használt, probiotikus alapú, SF fermentált tartósítószer antibakteriális védelmet nyújt.
Más módszerekkel ellentétben a tej nem fagyasztva kerül a szappanba, közben mégsem barnul meg így megőrzi jótékony hatását. Hogy hogyan? Itt kiderül!

 

 

Mit kapsz a workshopon? – Részletek

  • minden eszközt és hozzávalót
  • 1db kecsketejes szappant
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

Az elkészült szappannak két hónap érlelésre van szüksége, hogy használatba vehessük. Az érett szappan jól habzik, szilárd, jó illatú. 
Azért, hogy a foglalkozás végén ne „csak” a tudást, hanem szappant is vihess haza, mindenki kap 1 db ugyanilyen eljárással, előre elkészített, de már érett szappant. 

Úgy készülj, ha az időjárás engedi, a kertben fogunk tevékenykedni
!  Hozz magaddal jegyzetfüzetet!

 Kényelmes „dolgozós” ruhában gyere!smile

Miért ne hagyd ki?

  • Egyedül, az internetről leszedett információkkal, ne állj neki kezdőként, mert veszélyes. A lúg erősen maró anyag belélegezve is és bőrre jutva is.
  • Ha megtanultad, bármikor képes leszel adalékoktól mentes szappanokat készíteni.

Jelentkezz a kecsketejes szappankészítő workshopra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra.

Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Gyümölcskovászos kenyér, fermentálás, vegán kencék

Gyümölcskovászos kenyér, fermentálás, vegán kencékSZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT KENYÉR GYÜMÖLCSKOVÁSSZAL, PROBIOTIKUS FERMENTÁLÁS, VEGÁN KENCÉK KÉSZÍTÉSE   Dátum 2020.02.22Időtartam: 10:00-12:30Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21.Ára: 7.500 Ft/főMiről szól a foglalkozás?A...

Kötés tanfolyam kezdőknek

Kötés tanfolyam Kezdőknek  Elsősorban kezdőknek ajánljuk ezt a tanfolyamot, de azokat is szeretettel várjuk, akik szeretnék feleleveníteni feledésbe merült kötő tudásukat! Dátum 2019.11.10   Időtartam: 15:00-17:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára: 3000 Ft/fő...

Waldorf-Baba és Manó Készítés

Waldorf-Baba és Manó Készítés   Dátum 2022.11.20  Időtartam: 13:00-18:00  Helyszín: Torony, Kárpáti 21. Ára: Waldorf-Baba 22.000 Ft/ fő  Waldorf-Manó 12.000Ft/főMiről szól ez a workshop?Waldorf-Baba vagy Manó készítése A Waldorf-baba egyszerű, puha,...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!

A feliratkozással az Adatvédelmi tájékoztató szerint kezeljük és védjük adataidat. Az értesítésekről bármikor leiratkozhatsz.
Adatvédelem *
Hozzájárulás *