fbpx

Kovászos kenyér készítő workshop

Hogyan készül a ropogós házikenyér?
Szeretnéd, ha FRISSENSÜLT HÁZIKENYÉR illata töltené be az otthonodat? Gondolkodtál már azon, hogy ropogós kenyeret készíts a családodnak, de eddig nem mertél belevágni? Most itt a lehetőség!

 

Dátum

 2020.02.08

Időtartam:

13:00-16:00

 

 

Helyszín:

Torony, Kárpáti u. 21.

 

Ára:

6.000 Ft/fő

Kovászos kenyér készítése 

Tanító mesterünk: Török Rita (ritmusakonyhaban.blog.hu) és Kiss Norbert

 

Miről szól a foglalkozás?

Kovász készítése, kovászos kenyér sütése.

Ez alkalommal kovászt készítünk és kovászos kenyeret sütünk. A kovász készítéséhez sok türelemre és odafigyelésre van szükség. A kovásszal készült kenyér kelesztése is hosszú időt vesz igénybe, de megéri a fáradozást, hiszen a kovászos kenyér nemcsak nagyon finom, de sokkal egészségesebb mint az élesztővel készült fehér kenyér. A kovászban keletkező baktériumoknak köszönhetően a hosszú kelesztési folyamat során a glutén egy része lebomlik és egy sokkal alacsonyabb glikémiás indexű, lukacsos szerkezetű kenyeret kapunk.
A foglalkozáson kétféle kovászos kenyeret fogunk sütni és megkóstolni. Kiderül az is, mi az az öregtészta. Megbeszéljük hogyan kell elkészíteni és etetni a kovászt, közben mindenki el is készít magának egy adagot, amit hazavihet.

Mit kapsz a workshopon

  • minden eszközt és hozzávalót
  • az általad elkészített kovászt
  • egy adag általad gyúrt kenyértésztát, amit aztán otthon megsüthetsz
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

Hozz magaddal 2 db kb. 1/2 l-es befőttes üveget a kovásznak és az öregtésztának és egy íves fenekű tálat is, amiben összeállítod a saját kenyeredet, amit másnap a megbeszélt utasításokat követve, otthon megsüthetsz!

Miért ne hagyd ki?

Megtudhatod azokat a fortélyokat, amiket nem találsz meg a receptekben.

Profiktól tanulhatod meg a formázásokat,  a megfelelő állag megállapítását.

Lépésről lépésre segítjük munkádat, ammi alapján már gyerekjáték lesz otthon újra készíteni akár egy másik receptet is.

 

Jelentkezz a Kovászos kenyér készítő tanfolyamra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra.

Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A foglalkozásokra külün-külön és egyben is jelentkezhetsz. Az üzenet rovatba írd be, melyik foglalkozáson szeretnél részt venni! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Kötés tanfolyam

Kötés tanfolyam Kezdőknek  Új jelentkezők is csatlakozhatnak a kötés tanfolyamunk második foglalkozásához, de azokat is szeretettel várjuk, akik szeretnék feleleveníteni feledésbe merült kötő tudásukat.Dátum 2020.01.05  Időtartam: 15:00-17:00 Helyszín: Torony,...

Bútorfestő workshop Tejfestékkel

Bútorfestő workshop TejfestékkelHogyan újítsd fel a szívedhez nőtt bútoraidat egyszerűen kosz, por és festékszag nélkül?  Dátum 2020.03.15Időtartam: 15:00-18:00Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára: 9.900 FtMiről szól ez a workshop? Krétázható tábla festése...

Kerámia ékszer szett készítő workshop

Ékszer készítő workshop Újra a szépséges JAPÁNGYÖNGYÖKKEL a főszerepben készítjük majd el új kedvenc ékszerünket. Dátum 2019.12.14Időtartam: 15:00-18:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára: 5.500 Ft/főMiről szól ez a workshop? A foglalkozáson kiváló minőségű...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!