Kovászos kenyér készítő workshop

Hogyan készül a ropogós házikenyér?
Szeretnéd, ha FRISSENSÜLT HÁZIKENYÉR illata töltené be az otthonodat? Gondolkodtál már azon, hogy ropogós kenyeret készíts a családodnak, de eddig nem mertél belevágni? Most itt a lehetőség!

 

Dátum

 2020.02.08

Időtartam:

13:00-16:00

 

 

Helyszín:

Torony, Kárpáti u. 21.

 

Ára:

6.000 Ft/fő

Kovászos kenyér készítése 

Tanító mesterünk: Török Rita (ritmusakonyhaban.blog.hu) és Kiss Norbert

 

Miről szól a foglalkozás?

Kovász készítése, kovászos kenyér sütése.

Ez alkalommal kovászt készítünk és kovászos kenyeret sütünk. A kovász készítéséhez sok türelemre és odafigyelésre van szükség. A kovásszal készült kenyér kelesztése is hosszú időt vesz igénybe, de megéri a fáradozást, hiszen a kovászos kenyér nemcsak nagyon finom, de sokkal egészségesebb mint az élesztővel készült fehér kenyér. A kovászban keletkező baktériumoknak köszönhetően a hosszú kelesztési folyamat során a glutén egy része lebomlik és egy sokkal alacsonyabb glikémiás indexű, lukacsos szerkezetű kenyeret kapunk.
A foglalkozáson kétféle kovászos kenyeret fogunk sütni és megkóstolni. Kiderül az is, mi az az öregtészta. Megbeszéljük hogyan kell elkészíteni és etetni a kovászt, közben mindenki el is készít magának egy adagot, amit hazavihet.

Mit kapsz a workshopon

  • minden eszközt és hozzávalót
  • az általad elkészített kovászt
  • egy adag általad gyúrt kenyértésztát, amit aztán otthon megsüthetsz
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

Hozz magaddal 2 db kb. 1/2 l-es befőttes üveget a kovásznak és az öregtésztának és egy íves fenekű tálat is, amiben összeállítod a saját kenyeredet, amit másnap a megbeszélt utasításokat követve, otthon megsüthetsz!

Miért ne hagyd ki?

Megtudhatod azokat a fortélyokat, amiket nem találsz meg a receptekben.

Profiktól tanulhatod meg a formázásokat,  a megfelelő állag megállapítását.

Lépésről lépésre segítjük munkádat, ammi alapján már gyerekjáték lesz otthon újra készíteni akár egy másik receptet is.

 

Jelentkezz a Kovászos kenyér készítő tanfolyamra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra.

Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A foglalkozásokra külün-külön és egyben is jelentkezhetsz. Az üzenet rovatba írd be, melyik foglalkozáson szeretnél részt venni! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Karácsonyi Manóvarrás workshop

Karácsonyi manó varrás workshop Hogyan készíts egy igazi karácsonyi manót, aminek garantáltan örülni fog minden megajándékozott? Ha még nem ültél varrógép előtt, ne aggódj, akkor is itt a helyed! Vágj bele, mert közeleg a karácsony!   Dátum 2017.12.12 szombat...

Kalendárium festés és csoki készítés

Kalendárium festés és csoki készítés ÚJRA Izgalmas WORKSHOP CSOMAG a toronyi Égigérő Műhely és a sé-i Laura Csokoládé Műhely összefogásával! Dátum 2018.11.17 2018.11.18 Időtartam: 15:30-19:00 10:00-12:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Sé, Gábor Áron u. 1. Ára:...

Tejfestékes bútorfelújítás workshop

Tejfesték workshop Szombathely Vannak olyan régi bútoraid, amik a szívedhez nőttek, de rájuk férne egy kis felújítás? Tervezed egy ideje, hogy helyre pofozod őket, csak nem tudod hogyan fogj hozzá? GYERE EL és PRÓBÁLD KI az AZÚR BAGOLY 100%-ig TERMÉSZETES,...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!