Kosárfonás peddignádból

A foglalkozáson PEDDIGNÁDBÓL készítünk egy húzott díszítésű kosárkát.

Dátum

2019.04.07

Időtartam:

15:00-18:00

Helyszín:

Torony, Kárpáti u. 21.

Ára:

5.000 Ft/fő

Miről szól ez a workshop?

Kosárfonás peddignádból

Már nagyon régóta szerettünk volna kosárfonó foglalkozást tartani számotokra. Most végre elérkezett az idő. 🙂

Többféle technikával is megismerkedhettek majd.
Első alkalommal PEDDIGNÁDBÓL fogunk készíteni egy húzott díszítésű kosárkát, amiben húsvétkor a kalácsot vagy a hímes tojást az ünnepi asztalra tehetitek.
A peddignádat – vagy más néven rattant – a páradús őserdőkben honos kúszópálma egyik fajtájából nyerik. Rövid áztatás után nagyon könnyen formázható, így kezdők is ügyesen tudnak dolgozni vele.

Tanítómesterünk  Steierlein Mária lesz.

Mit kapsz a workshopon? – Részletek

  • minden eszközt és hozzávalót
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

A foglalkozáson megtanuljuk kettes gyűrűzéssel elkészíteni a kosár alját, majd húzott díszítéssel szegjük annak oldalát.
A kb. 25 cm átmérőjű, 10 cm magas kosarat 2 mm-es peddignádból készítjük.

Miért ne hagyd ki?

Ha szeretnéd elsajátítani ennek a népi mesterségnek az alapjait, hogy aztán a háztartásodba hasznos tárgyakat készíthess, akkor itt a helyed. Első alkalommal megismerkedünk a peddignád fonásával, de tanulunk majd papírból is, és természetesen kosárfonó fűzből is fonni.

Jelentkezz a Kosárfonás peddignádból workshopra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra. Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Tejfesték alapozó workshop

Tejfesték alapozó workshop Hogyan újítsd fel a szívedhez nőtt bútoraidat egyszerűen kosz, por és festékszag nélkül? Gyere el és PRÓBÁLD KI ezt a 100%-ig TERMÉSZETES, KÖRNYEZETBARÁT és BABABARÁT FESTÉKET! Dátum 2021.10.24Időtartam: 15:00-18:00Helyszín: Torony, Kárpáti...

Gyümölcskovászos kenyér, fermentálás, vegán kencék

Gyümölcskovászos kenyér, fermentálás, vegán kencékSZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT KENYÉR GYÜMÖLCSKOVÁSSZAL, PROBIOTIKUS FERMENTÁLÁS, VEGÁN KENCÉK KÉSZÍTÉSE   Dátum 2020.02.22Időtartam: 10:00-12:30Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21.Ára: 7.500 Ft/főMiről szól a foglalkozás?A...

Babakészítő workshop

Babakészítő workshop  Dátum 2022.04.03Időtartam: 15:00-19:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára: 9.000 FtMiről szól ez a workshop? Baba készítés  Varrógéppel és némi varrási gyakorlattal rendelkezők jelentkezését várjuk ennek az édes kis babának az...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!

A feliratkozással az Adatvédelmi tájékoztató szerint kezeljük és védjük adataidat. Az értesítésekről bármikor leiratkozhatsz.
Adatvédelem *
Hozzájárulás *