Kosárfonás papír vesszőkből

Dátum

2019.05.05

Időtartam:

13:00-16:00

Helyszín:

Torony, Kárpáti u. 21.

Ára:

6.000 Ft/fő

Miről szól ez a workshop?

A fenti képen látható kosár illusztráció. A workshopon egy kb. 20 cm átmérőjű, 10 cm magas kosarat fogunk elkészíteni. A kosarak aljához használhatunk kartonpapírt is, de ez alkalommal mi magunk fonjuk azt is. Végül az elkészült kosarunkat egy szép fonással szegjük.

A szép és masszív kosarak készítésének alapfeltétele a jól elkészített „vessző”. Első lépésben tehát megtanulunk erős papírcsöveket tekerni a felvágott csíkokból. Szinte bármilyen papírt felhasználhatunk a fonáshoz: újságpapírt, színes reklámújságokat, géppapírt, bármit amit otthon találunk. Ezekről is és a színezésükről is hallhattok majd bővebben a foglalkozáson.

Tanítómesterünk: Kovács Kati

Mit kapsz a workshopon? – Részletek

  • minden eszközt és hozzávalót
  • 200 db előre elkészített papírvesszőt
  • 1 db tekerőpálcát, ragasztót
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

Megtanulunk erős vesszőket tekerni, kerek kosáraljat készíteni, gyűrűzést és szegést. Megbeszéljük milyen papírból lehet jó vesszőket készíteni és azt is, hogy mivel és hogyan fesd színesre azokat.

Miért ne hagyd ki?

Kosarat fonni nagyon jó foglalatosság, de nem mindig áll rendelkezésünkre kosárfonófűz vagy nincs elegendő hely a lakásban a fonáshoz. Ebben az esetben nagyon jó alternatíva a PAPÍRFONÁS. Feleslegessé vált papír minden háztartásban keletkezik. Ha újrahasznosítjuk és használati tárgyat készítünk belőlük, akkor legalább nem a szemétben végzik.

Jelentkezz a Kosárfonás papír vesszőkből workshopra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra. Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Kalendárium festés és csoki készítés

Kalendárium festés és csoki készítés ÚJRA Izgalmas WORKSHOP CSOMAG a toronyi Égigérő Műhely és a sé-i Laura Csokoládé Műhely összefogásával! Dátum 2018.11.17 2018.11.18 Időtartam: 15:30-19:00 10:00-12:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Sé, Gábor Áron u. 1. Ára:...

Tusfürdő készítése melegeljárással

Tusfürdő készítése melegeljárással Zöld háztartás sorozatunk részeként ezúttal folyékony szappant vagyis TUSFÜRDŐT készíthetsz velünk. A MELEGELJÁRÁS során végigmegyünk a káliszappan készítés műhelytitkain. Dátum 2018.10.07 Időtartam: 14:00-17:00 Helyszín: Torony,...

Karácsonyi Manóvarrás workshop

Karácsonyi manó varrás workshop Hogyan készíts egy igazi karácsonyi manót, aminek garantáltan örülni fog minden megajándékozott? Ha még nem ültél varrógép előtt, ne aggódj, akkor is itt a helyed! Vágj bele, mert közeleg a karácsony!   Dátum 2018.11.10 szombat...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!

A feliratkozással az Adatvédelmi tájékoztató szerint kezeljük és védjük adataidat. Az értesítésekről bármikor leiratkozhatsz.