Gyümölcskovászos kenyér, fermentálás, vegán kencék

SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT KENYÉR GYÜMÖLCSKOVÁSSZAL, PROBIOTIKUS FERMENTÁLÁS, VEGÁN KENCÉK KÉSZÍTÉSE

Dátum

2020.02.22

Időtartam:

10:00-12:30

Helyszín:

Torony, Kárpáti u. 21.

Ára:

7.500 Ft/fő

Miről szól a foglalkozás?

A fermentálás nem savanyítást, hanem inkább erjesztést jelent.
Ezzel az eljárással készített ételek és italok nemcsak azért EGÉSZSÉGESEK, mert megmaradnak a bennünk lévő tápanyagok, hanem azért is, mert az erjedés során olyan pre- és probiotikumok keletkeznek, amelyek szükségesek az EGÉSZSÉGES BÉLFLÓRA egyensúlyához.
Erjesztéssel készíthetünk szénsavas üdítőket, alkoholokat, eceteket, savanyúságokat és kovászos kenyeret is.

Tanító mesterünk: Török Rita (ritmusakonyhaban.blog.hu) és Kiss Norbert

 

Mit kapsz a workshopon? – Részletek

  • hozzávalókat
  • recepteket
  • gyümölcskovászt
  • egy adag általad gyúrt kenyértésztát, amit aztán otthon kell megsütöd
  • sok-sok tudást és egy kellemes élményt 🙂

A foglalkozáson GINGER BUG-gal, azaz GYÖMBÉR KOVÁSSZAL készült SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT KENYERET sütünk és kóstolunk.
Mindenki készít egy adag kenyértésztát, teljes kiőrlésű-, rozs-, és zabpehelyliszt felhasználásával, gyümölcs kovásszal, amit otthon kell majd megsütni.
Megtanuljuk a GYÜMÖLCSKOVÁSZ készítését, ebből is készül egy adag otthonra.
Megbeszéljük a fermentált gyümölcskovász felhasználási lehetőségeit, úgy mint GYÖMBÉRSÖR, RIBIZLI PEZSGŐ, GYÜMÖLCSSZÓDA, EGÉSZSÉGES ECETEK stb. Kóstolni is fogunk ezek közül. Hogy mit, az egyelőre legyen meglepetés!
És kóstolunk háromféle VEGÁN KENYÉRKENCÉT is, melyek közül a „májkrémest” együtt el is készítjük.

Hozz magaddal 1 db dunsztos üveget a gyümölcskovásznak és egy íves fenekű tálat, amiben összeállítod a saját kenyeredet!

Miért ne hagyd ki?

Sok-sok gyakorlati és elméleti tudást szerezhetsz a témában. A fermentálással készített ételek és italok  EGÉSZSÉGESEK, megmaradnak a bennünk lévő tápanyagok, az erjedés során olyan pre- és probiotikumok keletkeznek, amelyek szükségesek az EGÉSZSÉGES BÉLFLÓRA egyensúlyához.

Jelentkezz a Gyümölcskovászos kenyér, fermentálás, vegán kencék tanfolyamra!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a workshopra.

Ne késlekedj, mert hamar betelnek a helyek! A foglalkozásokra külün-külön és egyben is jelentkezhetsz. Az üzenet rovatba írd be, melyik foglalkozáson szeretnél részt venni! A jelentkezést követő 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetéséhez.

Adatvédelem

Ezek a workshopok is érdekelhetnek

Makramés-, réz- és bőr ékszerkészítés workshop

Makramés-, réz- és bőr ékszerkészítés workshop Készíts igazán autentikus módszerekkel és alapanyagokból makramé vagy réz ékszereket magadnak egyszerűbben, mint gondolnád!   Dátum 2018.03.07 Időtartam: 15:00-17:00 Helyszín: Torony, Kárpáti 21. Ára: változó -...

Horgolás tanfolyam I. Kezdő szint

Horgolás tanfolyam Kezdőknek I. Eddig azt hitted, hogy a horgolás egyenlő nagyanyáink horgolt csipketerítőivel? Nem is gondolnád, hogy a mai modern otthonokban is milyen jól mutatnak! Dátum 2018.10.21 Időtartam: 14:00-17:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Ára: 3.500...

Kalendárium festés és csoki készítés

Kalendárium festés és csoki készítés ÚJRA Izgalmas WORKSHOP CSOMAG a toronyi Égigérő Műhely és a sé-i Laura Csokoládé Műhely összefogásával! Dátum 2018.11.17 2018.11.18 Időtartam: 15:30-19:00 10:00-12:00 Helyszín: Torony, Kárpáti u. 21. Sé, Gábor Áron u. 1. Ára:...

Ne maradj le wokshopjainkról!

Add meg a nevedet és email címedet, hogy értesíthessünk az új workshopokról!

Adatvédelem *
Hozzájárulás *